Sain eilen oikein mukavan puhelinsoiton, jonka myötä mut
toivotettiin tervetulleeksi uuteen työpaikkaan. Olin kovasti toivonut ja
jännännyt ja sormet ristissä odottanut tietoa, joten kyllä se vaan tuntui hienolta kuulla, että olin hakijoista paras kyseiseen hommaan.
Juhlan kunniaksi päätin pyöräyttää elämäni ensimmäisen
raakasuklaakakun. Lopputulos oli vallan maistuva, joten tässäpä resepti
muidenkin makusteltavaksi.
Pohja
1,5 dl manteleita
1,5 dl taateleita
2 rkl sulatettua kookosöljyä
2 rkl raakakaakaojauhetta / sokeroimatonta kaakaojauhetta
ripaus merisuolaa
1,5 dl taateleita
2 rkl sulatettua kookosöljyä
2 rkl raakakaakaojauhetta / sokeroimatonta kaakaojauhetta
ripaus merisuolaa
Täyte
2 pientä avokadoa tai 1 iso
0,5 dl raakakaakaojauhetta / sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 rkl hunajaa
1 tl vaniljajauhoa
ripaus merisuolaa
0,5 dl raakakaakaojauhetta / sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 rkl hunajaa
1 tl vaniljajauhoa
ripaus merisuolaa
Koristeluun
kaakaonibsejä / tummaa suklaata
Pohjaa varten rouhi veitsellä mantelit ja pilko taatelit
mahdollisimman pieniksi. Oma sauvasekoittimeni ei jaksanut pyörittää
manteli-taateli -sekoitusta, mutta tehokkaammalla monitoimikoneella
hienontamisen voi myös jättää laitteen hoidettavaksi. Lisää sulatettu
kookosöljy, raakakaakaojauhe (tai sokeroimaton kaakaojauhe, jos haluat jättää
raakailun vähemmälle) ja suola manteli-taateli -seokseen ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Taputtele massa kakkuvuoan pohjalle. Jos et omista kakkuvuokaa (kuten mä,
sillä en leivo kovinkaan usein), normaalikokoinen matala ruokalautanen toimii oikein
mainiosti myös. Laita pohja jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään monitoimikoneessa
tai sauvasekoittimella kunnes täyte on tasaista ja hienoa. Levitä täyte pohjan
päälle ja anna kakun jähmettyä jääkaapissa pari tuntia.
Ennen tarjoilua koristele
kakku joko kaakaonibseillä tai tummasta suklaasta raastetuilla lastuilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kokeile. Kysy. Kommentoi.