Tässä mun tämän hetkinen lempparipuuroni, olkaa hyvät.
Mustikkatuorepuuro
1 dl kaura- tai muita hiutaleita
2 rkl chia-siemeniä
1 dl rahkaa
2 dl vaniljasoijamaitoa
mustikoita
puolikas banaani
Pilko banaani pieniksi paloiksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Itse tykkään tehdä puuron kannelliseen lasipurkkiin (mikä lie maustekurkkupurkki ollut alunperin), sillä se on helppo napata aamulla töihin mukaan. Anna puuron tekeytyä vähintään tunnin verran, mielellään yön yli. Chia-siemenet imaisevat aika paljon nestettä, joten lisää soijamaitoa ennen syömistä mikäli puuro näyttää liian paksulta.
Tästä määrästä riittää syötävää 2-3 aamuksi, riippuen siitä kuinka nälkäinen on ja kuinka summittaisesti on heitellyt purkkiin aineksia.
Tässä vielä pikainen oppitunti chia-siemenistä, jotka eivät ole välttämättömiä puuron osasia, mutta mielestäni sopivat tähän erittäin hyvin. Eli, chia-siemenissä:
- proteiini on hyvälaatuista ja sitä on runsaasti, noin 20 %. Chian siementen proteiinista puhutaan täydellisenä proteiinina, eli siinä on sopivassa suhteessa kaikkia ihmiselle välttämättömiä aminohappoja.
- on A-, B1-, B2-, B3-, B6-, B8 ja E-vitamiineja ja näiden lisäksi fosforia, kaliumia, kalsiumia, mangaania ja sinkkiä sekä antioksidantteja.
- on omega-3- ja omega-6-rasvahappoja.
- on runsaasti kuitua.
Chia-siemenet kannattaa turvottaa valitsemassasi nesteessä n. 10-15 minuuttia ennen käyttöä. Siemenet itsessään eivät maistu oikeastaan miltään, joten esimerkiksi vaniljasoijamaito tuo kivasti makua.
Ps. Kuvasin yksi aamu erästä tuorepuuroversiota ja Viirua alkoi heti kiinnostaa ihan superisti, että mitä mä teen. Kissat on hassuja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kokeile. Kysy. Kommentoi.