Skyr-omenapiirakka
Pohja
n. 400 g valmista piirakkataikinaa
kookosöljyä vuoan voitelemiseen
Täyte
2-3 omenaa (jos on kovin pieniä omppuja, niin muutama enemmän)
1 tl kanelia
1 tl raakaruokosokeria
2 prk uuniomena Skyriä (vaniljakin käy)
1 kananmuna
Ota piirakkataikina pakkasesta sulamaan vähintään tunti ennen leipomista (tai jos unohdat ottaa sen ajoissa sulamaan, niin sulata hetki alhaisella teholla mikrossa). Voitele piirakkavuoka kookosöljyllä ja painele taikina vuokaan.
Kuori ulkomaiset omenat (kotimaiset voi käyttää kuorineen), viipaloi ja asettele viipaleet vuokaan. Ripsottele päälle kaneli ja sokeri. Sekoita skyrit ja kananmuna kulhossa ja kaada seos omppuviipaleiden päälle.
Paista piirakkaa 200°C n. 30 minuutin ajan. Tarjoa vaniljajätskin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kokeile. Kysy. Kommentoi.