Tämä resepti vaatii jonkin verran pilkkomis- ja paistamistyötä, joten ihan sänkypotilaana en tätä lähtisi kokkailemaan. Lopputulos on kuitenkin sen verran herkullinen, että kannattaa nähdä hieman vaivaa ja testata tätä.
Kasvis-quesadillat
(kahdelle)Täyte
1 paprika
1 chili
1 valkosipulinkynsi
1 tölkki papuja
1 (puna)sipuli
1 tl (raakaruoko)sokeria
1 tl tummaa balsamiviinietikkaa
öljyä paistamiseen
suolaa
Lisäksi
4 isoa / 6 pientä tortillalättyä (täysjyvä)
100 g cheddarjuustoa raastettuna (muukin voimakas juusto käy)
öljyä paistamiseen
Valmista ensin täytteeseen tulevat karamellisoidut sipulit. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuullota sipulit pannulla öljyssä läpikuultaviksi. Lisää sokeri, balsamiviinietikka ja ripaus suolaa ja anna hautua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Siirrä valmis sipuliseos kulhoon odottamaan muiden ainesten valmistumista.
Huuhtele ja pilko paprika. Huuhtele chili, poista siemenet ja pilko chili hienoksi. Kuori ja silppua valkosipuli. Kuullota kasvikset pehmeiksi öljyssä pannulla (noin viiden minuutin ajan) ja mausta suolalla.
Levitä kahdelle tortillalätylle (tai kolmelle jos käytät pieniä lättyjä) kasvis- ja sipuliseosta ja ripottele päälle juustoraastetta. Nosta loput tortillat päälle kansiksi. Paista quesadilloja pannulla öljyssä keskilämmöllä noin viiden minuutin ajan / puoli (kunnes lätyt saavat kauniin värin ja täytteen juusto sulaa). Paistamisen aikana kannattaa painella quesadillaa, jotta ainekset tarttuvat hyvin toisiinsa kiinni. Kääntäminen onnistuu helpoiten käyttämällä suurta lautasta apuna: Aseta lautanen quesadillan päälle, pidä toisella kädellä kiinni lautasen pohjasta, kumoa toisella kädellä pannu ympäri ja lopuksi ujuta tortilla lautaselta takaisin pannuun paistamaton puoli alaspäin.
Leikkaa valmiit quesadillat annospaloiksi. Tarjoa esimerkiksi kermaviili-turkkilainen jugu -sekoituksen ja jalapenojen kanssa tai kokeile vaikka avokadodippiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kokeile. Kysy. Kommentoi.