Piirakan pohjana käytin hyväksi havaittua jauhotonta pohjaa. Pohjana voi käyttää myös lehtitaikinaa (n. 600 g ), jolloin pohja ei ole enää gluteiiniton, mutta on toki kuohkeampi ja kenties helpompi leikata siisteiksi annospaloiksi vieraille.
Lohipiirakka pellillä
Pohja
6 kananmunaa
n. 200 g maustettua tuorejuustoa (esim. pippurisekoitus)
ripaus leivinjauhetta
Täyte
150 g ranskankermaa
250 g loimu-/lämminsavulohta
n. 8 siivua aurinkokuivattua tomaattia
6 kananmunaa
Suolaa
Mustapippuria
Lisäksi
Rucolaa
Valmista ensin pohja. Erottele valkuaiset ja keltuaiset kahteen eri kulhoon. Lisää leivinjauhe valkuaisiin ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää maustettu tuorejuusto keltuaisiin ja vatkaa sen verran, että aineet sekoittuvat. Kääntele keltuaisseos varovasti valkuaisvaahdon sekaan ja levitä "taikina" leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 175°C n. 15 minuuttia tai kunnes pohja alkaa kiinteytyä.
Levitä ranskankerma pohjan päälle. Paloittele lohi ja pilko aurinkokuivatut tomaatit ja levitä molemmat ranskankerman päälle. Riko munat piirakan pintaan niin, että keltuaiset jäävät ehjiksi. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
Paista piirakkaa uunissa n. 10 minuuttia kunnes kananmunat alkavat hyytyä, mutta keltuaiset jäävät vielä hieman valuviksi. Koristele valmis piirakka rucolalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kokeile. Kysy. Kommentoi.