Mikä olisikaan sopivampi tapa palata blogin ääreen kuin alkusyksyn ehdoton herkku: kantarellipiirakka. Itse poimitut sienet maistuisivat varmasti vielä paremmilta, mutta nämä yksilöt on napattu ihan vaan ruokakaupasta mukaan. Ihan maukkaita ovat kuitenkin nämäkin. ;)
Kantarellipiirakka
POHJA
380 g ruis-kaura piirakkataikinaa (Myllyn Paras) TAI taikina oman reseptin mukaan
TÄYTE
250-300 g kantarelleja
1 sipuli
2 rkl voita
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1/2 tl rosmariinia
1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
PÄÄLLE
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
1 dl juustoraastetta (voimakkaan makuista juustoa, itse testasin Polarin leppäsavua)
Sulata pohja ohjeen mukaan tai tee piirakkapohja oman luottoreseptisi mukaan. Aseta taikina pyöreään piirakkavuokaan ja paista uunissa 200°C noin 20 minuuttia tai kunnes pohja on saanut väriä.
Pohjan paistuessa putsaa sienet ja pilko ne pienemmiksi. Silppua sipuli. Kuumenna voi pannulla ja paista sipulisilppua ja sieniä noin 5 minuutin ajan (kunnes saavat väriä). Mausta suolalla, mustapippurilla, rosmariinilla ja muskottipähkinällä.
Sekoita kulhossa ruokakerma, kananmunat ja juustoraaste.
Levitä sipuli-sieniseos piirakkapohjan päälle ja kaada vielä ruokakerma-munaseos koko komeuden päälle. Paista 200°C noin 20 minuuttia (kunnes täyte on hyytynyt ja saanut väriä).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kokeile. Kysy. Kommentoi.