Tein granolaa tällä ohjeella muutama päivä sitten ja mun koti tuoksuu edelleen ihanan jouluiselta!
Piparkakkugranola
(1 iso pellillinen)7,5 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
3 dl murskattuja pähkinöitä
1 dl siemeniä
1/2 tl merisuolaa
2 tl kanelia
1 tl jauhettua kardemummaa
1 tl jauhettua inkivääriä
1/2 tl neilikkaa
1 tl vaniljajauhetta
1 dl kookosöljyä
0,5 dl hunajaa
2 rkl siirappia
(kuivattuja omppuviipaleita - lisää lopuksi jos haluat)
TEE NÄIN:
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata kookosöljy ja sekoita joukkoon hunaja ja siirappi. Lisää kookosöljy-hunaja-siirappi -seos kuiviin aineisiin ja sekoita hyvin.
Kuumenna uuni 150°C ja levitä leivinpaperi pellin päälle. Levitä granola tasaiseksi levyksi pellille ja painele se tiiviiksi lastan avulla. Paista noin 15 minuuttia, kunnes granola on saanut hieman väriä. Ota granola uunista ja kääntele seosta, jotta se saa tasaisesti väriä. Laita takaisin uuniin noin 10 minuutiksi kunnes granola on kullanruskeaa ja rapeaa.
Mikäli haluat lisätä omppuja granolaan, pilko kuivatut omppuviipaleet pienemmiksi ja lisää jäähtyneen granolan joukkoon. Säilytä granola tiiviissä lasipurkissa huoneenlämmössä, missä se säilyy noin kuukauden verran.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kokeile. Kysy. Kommentoi.