Myönnän, ainesten määrät on taas vähän sinnepäin, sillä etenkin pohjaa tehdessä tuli lisäiltyä luovasti "vähän lisää jauhoja, no jos pikkuisen voita, no nyt vielä ripaus suolaa, ja oikeastaan vielä hippunen jauhoja". Mutta hyvä siitä tuli. :)
Pohja
4 dl täysjyväspelttijauhoja
3 rkl vettä
suolaa
Täytteet
Nippu kevätsipulia
Tuoretta basilikaa
Fetaa
Munamaito
2 dl maitoa
suolaa
mustapippuria
Valmista pohja ensin. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi ja lisää sekaan suola ja vesi. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuokaan. Esipaista pohja 200°C noin 15 minuutin ajan.
Pilko kevätsipulit ja kuullota ne paistinpannulla. Paloittele tomaatit ja hienonna basilika ja lisää ne jäähtyvälle pannulle sipuleiden seuraan. Kun piirakkapohja on esipaistettu, lisää täytteet pohjan päälle. Riko kananmunat kulhoon, vispaa niiden rakenne rikki ja lisää maito, suola ja mustapippuri. Kaada munamaito piirakkavuokaan. Lisää feta piirakan päälle ja paista piirakkaa noin 20-30 minuuttia (riippuen uunin tehosta) kunnes juusto alkaa saada väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kokeile. Kysy. Kommentoi.