Vuohenjuusto-punajuuripiiraat
Pohja:
1 pkt (500 g) voitaikinalevyjä
1 kananmuna voiteluun
Täyte:
4 pientä, keitettyä punajuurta
2 valkosipulinkynttä
2 tl rosmariinia
sopiva ripaus suolaa
öljyä paistamiseen
1 pkt (200 g) vuohenjuustoa
juoksevaa hunajaa
Sulata taikinalevyt leivinpaperin päällä
uunipellillä. Leikkaa levyt puoliksi ja paina niihin veitsellä ura n. 2 sentin päähän reunasta. Voitele reunat kananmunalla ja pistele taikinalevyjen keskustaan muutamia reikiä haarukalla.
Esikypsennä pohjat uunissa 225°C viitisen minuuttia (vanhemmilla uuneilla saattaa vaatia lähemmäs kymmenen minuuttia, joten tarkkaile tilannetta). Raasta/kuutioi keitetyt ja kuoritut punajuuret ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista pannulla öljyssä muutama minuutti ja mausta rosmariinilla ja suolalla.
Levitä punajuuriseos pohjien päälle (keskiosaan), nosta jokaisen piiraan päälle viipale vuohenjuustoa ja valuta hunajaa. Paista piiraita vielä 225°C noin kymmenen minuutin ajan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kokeile. Kysy. Kommentoi.