Yllä mainittujen haasteiden vuoksi tämä rieskaresepti sopii todella hyvin mulle (ja muille mittaamisongelmaisille). Määrät kun eivät ole ihan niin tarkkoja eikä näitä tarvitse kohottaa. Herkkuleipää vähällä vaivalla!
(Alkuperäinen resepti täältä)
Ruis-omenarieskat
(6 rieskaa)1,5 dl kaurahiutaleita
2 dl ruisjauhoja
2 rkl ruisleseitä
1 tl suolaa
2 dl jogurttia
1 dl sokeroimatonta omenasosetta *
0,5 dl öljyä
* Mä itse käytin Urtekramin luomu omena-karpalososetta.
Tee näin:
Sekoita ensin kuivat aineet keskenään. Lisää loput aineet.
Jaa taikina kuuteen osaan ja taputtele palat jauhoisin käsin leivinpaperilla peitetylle pellille kiekoiksi, joiden halkaisija on noin 10 cm.
Paista uunin keskitasolla 225°C n. 20-25 minuuttia.
Oi, kuulostaa hyvältä ohjeelta! Täytyykin seuraavaksi kokeilla näitä, olen leiponut viimeksi bataattirieskoja ja nekin olivat aika hyviä!
VastaaPoistaKiva kuulla! :) Ja voi nam, bataattirieskat kuulostaa myös hyvinkin testaamisen arvoisilta.
Poista