sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Arjen sankari ja juhlien pelastaja: Aurajuusto-tonnikalapannari

Tämä pannari on yksi mun lemppariruoista. Älyttömän näppärä arkiruoka, joka taipuu myös juhlatarjottavaksi (aika monelle sukulaiselle olen jo tämän reseptiaarteen jakanutkin sen jälkeen kun olen tarjonnut pannaria juhlissa). Ulkonäkö ei välttämättä ole se kaikkein komein, mutta takaan, että makuelämys paikkaa tylsähkön ulkonäön.

Alkuperäinen resepti on napattu karppaus.info -sivustolta.





Aurajuusto-tonnikalapannari 


8 kananmunaa
1 dl leseitä (tai esim. 1/2 dl leseitä ja 1/2 dl soijarouhetta)
2 prk tonnikalaa öljyssä
3 dl juustoraastetta
n. 100 g aurajuustoa
Suolaa
Mustapippuria
Sitruunapippuria

Laita kaikki muut ainekset kulhoon (kaada tonnikala öljyineen mukaan) paitsi aurajuusto ja sekoita. Suolaa kannattaa laittaa melko kevyellä kädellä, sillä aurajuusto on hyvin suolaista. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja murustele päälle omaan makuun sopiva määrä aurajuustoa.

Paista pannaria 200
°C n. 20-25 minuuttia.

Reseptiä voi taas varioida sopivasti sen mukaan, mitä aineksia kaapista löytyy. Esimerkiksi viimeisimpään tekemääni versioon laitoin vain 6 kananmunaa, sillä kaapissa ei ollut enempää. Maitorahkapurkissa oli puolestaan muutaman lusikan jämä pohjalla, joten sekoitin sen pannariin mukaan.

Ps: Lihansyöjille olen tehnyt oman version, joka on kuulemma maistunut oikein hyvältä sekin. Tässä vielä sen ohje:

 

Feta-kinkkupannari


8 kananmunaa
1 dl leseitä
Pussillinen kinkkusuikaleita / paketillinen leikkelettä pieneksi pilkottuna
3 dl juustoraastetta
Purkillinen fetaa
Suolaa
Mustapippuria
Basilikaa / Pitsamaustetta

Valmistus samalla tavalla kuin tonnikalaversion.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeile. Kysy. Kommentoi.