sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Tomaatti-fetapiirakka

Tajusin tuossa viikolla, että en ole tehnyt piiitkään aikaan mitään suolaista piirakkaa. Äippä kyläili luonani helatorstaina, joten sain hyvän syyn pyöräyttää kaapista löytyvistä aineksista kasvispiirakan.

Myönnän, ainesten määrät on taas vähän sinnepäin, sillä etenkin pohjaa tehdessä tuli lisäiltyä luovasti "vähän lisää jauhoja, no jos pikkuisen voita, no nyt vielä ripaus suolaa, ja oikeastaan vielä hippunen jauhoja". Mutta hyvä siitä tuli. :)



Pohja

100 g voita
4 dl täysjyväspelttijauhoja
3 rkl vettä
suolaa

Täytteet

Rasiallinen kirsikkatomaatteja
Nippu kevätsipulia
Tuoretta basilikaa
Fetaa

Munamaito

2 kananmuna
2 dl maitoa
suolaa
mustapippuria

Valmista pohja ensin. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi ja lisää sekaan suola ja vesi. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuokaan. Esipaista pohja 200°C noin 15 minuutin ajan.

Pilko kevätsipulit ja kuullota ne paistinpannulla. Paloittele tomaatit ja hienonna basilika ja lisää ne jäähtyvälle pannulle sipuleiden seuraan. Kun piirakkapohja on esipaistettu, lisää täytteet pohjan päälle. Riko kananmunat kulhoon, vispaa niiden rakenne rikki ja lisää maito, suola ja mustapippuri. Kaada munamaito piirakkavuokaan. Lisää feta piirakan päälle ja paista piirakkaa noin 20-30 minuuttia (riippuen uunin tehosta) kunnes juusto alkaa saada väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeile. Kysy. Kommentoi.