torstai 26. maaliskuuta 2015

Parsakaalin matka Aasiaan

Parsakaali saattaa olla joidenkin mielestä tylsä vihannes, mutta itse tykkään siitä kovasti. Lisäämällä siihen aasialaisia vivahteita se saa faceliftin ja sitä kautta toivottavasti uusia ystäviä.




Mausteinen parsakaali

(pääruokana reilut annokset kahdelle, lisukkeena useammalle)

1 parsakaali
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 chili
2-3 cm:n pala tuoretta inkivääriä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl makeaa chilikastiketta
1 dl cashewpähkinöitä
öljyä paistamiseen

Huuhdo ja paloittele parsakaali. Irrota kukinnot ja leikkaa varsi viipaleiksi. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista kanta ja siemenet ja suikaloi chili. Kuori ja viipaloi inkivääri.

Kuumenna öljy wokissa tai suuressa paistinpannussa. Lisää sipuli, valkosipuli, chili, inkivääri ja parsakaalin varret. Kypsennä parin minuutin ajan. Lisää parsakaalin kukinnot ja kypsennä vielä viitisen minuuttia. Lisää soija- ja chilikastike sekä pähkinät ja sekoita. Älä kypsennä liikaa, sillä parsakaalit ovat parhaimmillaan vähän rapsakoina.

Tarjoa lisukkeena tai pääruokana esim. riisin kanssa.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeile. Kysy. Kommentoi.