torstai 17. joulukuuta 2015

Vuohenjuustotortut

Muistelin juuri, kuinka me tehtiin muksuina pikkuveljen kanssa aina ennen joulua pellillinen joulutorttuja ja syötiin kaikki tortut yhdeltä istumalta. Oli muuten hyviä! Tänä vuonna en ollut vielä ehtinyt tehdä tähtitorttuja, joten pitihän niitä nyt pyöräyttää pellillinen. Tällä kertaa tuli tehtyä vähän eikoisempia versioita, eli Maku-lehden malliin vuohenjuusto- ja viikunahillotäytteellä.

Mun eiseooniinjustiinsa -mentaliteetilla ei vaan onnistu aineiden tarkka mittaaminen, eli leipominen ei monista yrityksistä huolimatta ole mun vahvuuteni. Mietinkin pitkään voinko julkaista kuvaa leipomuksistani, kun tähtitortuista tuli niin tuhannen rumia... Toisaalta niistä tuli myös ihan älyttömän hyviä. Ja eikös se ole niin, että maku ratkaisee, joten tässäpä tämä ohje nyt teillekin. Tehkää te näistä kauniita munkin puolestani! :)



Vuohenjuustotortut

(12 kpl)

Rahka-ruisvoitaikina
125 g voita
1 1/4 dl speltti(tai vehnä)jauhoja
1 dl ruisjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
125 g maitorahkaa

Täyte
1 dl viikunahilloa
200 g vuohenjuustoa

Voitelu
1 kananmuna

Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi voi murumaiseksi niiden joukkoon. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Älä vaivaa takinaa, ettei se sitkisty. Nosta taikina jääkaappiin noin tunniksi.

Kauli taikinasta 3 mm:n paksu levy ja leikkaa siitä neliöitä (8x8 cm). Lusikoi kullekin neliölle runsas teelusikallinen hilloa. Jaa juusto 12 osaan ja nosta palaset hillon päälle. Nipistä hyvin kiinni ja voitele kananmunalla.

Paista 200°C uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Viimeistele halutessasi balsamicosiirapilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeile. Kysy. Kommentoi.