maanantai 17. heinäkuuta 2017

Mansikka-basilika nice cream

Oho hupsista, reilun vuoden tauko pääsi lipsahtamaan blogin kirjoittamisessa. Eihän sitä nyt aina voi ehtiä...

Eilen oli ihana hellepäivä, joten illalla piti tietty saada vielä jätskiä. Tai oikeastaan nice creamia, joka on siis jäätelön terveellisempi serkku ja valmistetaan pakastetuista banaaneista (banana ice cream -> nice cream). Nice creamin perusta on jäisissä banaaneissa, lisäksi sekaan voi laittaa marjoja, hedelmiä ja mausteita omaan suuhun sopivasti. Aika usein teen niin, että pilkon banaanin valmiiksi ja jemmaan pakastimeen. Jätskihimon iskiessä voin napata banaanin suoraan pakastimesta eikä sen jäätymistä tarvitse odotella.

Tähän versioon lisäsin mukaan tuoreita mansikoita ja basilikaa (jotka sopii muuten ihan älyttömän hyvin yhteen - kokeile vaikka!).




Mansikka-basilika nice cream

(Yhdelle)

reilu kourallinen mansikoita
1 banaani (jäinen)
n. 10 basilikanlehteä
n. 1 dl nestettä (esim. mantelimaito)

Koristeluun
pellavansiemenrouhetta
chia-siemeniä
mansikoita
basilikaa

Tee näin:

Surauta kaikki ainekset blenderissä sekaisin, asettele nätisti kulhoon (jos maltat) ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeile. Kysy. Kommentoi.