perjantai 30. tammikuuta 2015

Ähkytön tonnikalapizza

Miltä kuulostaisi pizza ilman hiilariähkyä? Vallan mainiolta omasta mielestäni. Tähän pizzapohjaan ei käytetä ollenkaan jauhoja, joten pizza sopii vähähiilarista ruokavaliota noudattaville sekä tietty kaikille, jotka haluavat kokeilla vaihteeksi vähän kevyempää versiota.

Pizzapohjan ohje on muuten sama mitä olen käyttänyt tofulaisissa.



Ähkytön tonnikalapizza

(1 pellillinen)

Pohja

6 kananmunaa
n. 200 g maustettua tuorejuustoa (itse käytin aurinkokuivattua tomaattia, mutta muutkin sopii)
ripaus leivinjauhetta

Täytteet

n. 150 g tomaattipyrettä
2 prk tonnikalaa
Pieni pala sipulia
Sitruunapippuria
Pizzamaustetta
100 g juustoraastetta
100 g fetaa

Valmista ensin pizzapohja. Erottele valkuaiset ja keltuaiset kahteen eri kulhoon. Lisää leivinjauhe valkuaisiin ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää maustettu tuorejuusto keltuaisiin ja vatkaa sen verran, että aineet sekoittuvat. Kääntele keltuaisseos varovasti valkuaisvaahdon sekaan ja levitä "taikina" leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 175°C n. 15 minuuttia tai kunnes pohja alkaa kiinteytyä.

Kippaa tonnikalapurkkien sisältö kulhoon ja mausta sitruunapippurilla ja pizzamausteella. Anna maustua pizzapohjan kypsymisen ajan. Pilko sipuli renkaiksi ja feta pieniksi paloiksi.

Kun pizzapohja on kiinteytynyt, ota pelti uunista ja levitä tomaattipyre pohjan päälle. Lisää maustunut tonnikala, sipulirenkaat ja viimeisenä juustot. Paista vielä n. 10-15 minuuttia kunnes juusto saa väriä.

2 kommenttia:

Kokeile. Kysy. Kommentoi.