perjantai 24. huhtikuuta 2015

Hattivattien hauta aka parsapiirakka pellillä

Varma kevään merkki on taas ilmestynyt kauppoihin: parsa. Parsan sesonki kestää huhtikuusta kesäkuuhun, joten nyt on hyvä hetki testata tätä monille hieman vieraampaa vihannesta.

Osta parsa aina mahdollisimman tuoreena. Tuoreen parsan nuput ovat umpinaiset ja varsi on napakka. Jos et valmista parsaa samana päivänä, poista kääreet, kääri niput kostutettuun pyyheliinaan tai talouspaperiin ja säilytä jääkaapissa. Älä säilytä parsaa etyleeniä erittävien hedelmien, kuten omenien tai päärynöiden lähellä, sillä se sitkistää parsan.

Ja miksikö se on hattivattien hauta? No, viime viikonlopun vieras ja kokkailuseura oli vakaasti sitä mieltä, että hattivateiltahan nuo näyttävät.



 

Parsapiirakka pellillä

(n. 8 annospalaa)

500 g voitaikinaa (pakaste)
Nippu (n. 450 g) tuoretta vihreää parsaa
2 kananmunaa
150 g juustoraastetta
(50 g ranskankermaa)
Suolaa
Mustapippuria

Sulata taikina ja levitä se leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Kuori parsat nupun alapuolelta ja leikkaa tyvestä pois 2-3 senttiä puumaista osaa. Ryöppää parsat upottamalla ne kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen 2 minuutiksi.Jäähdytä kylmän veden alla, jotta kypsyminen lakkaa ja parsat pysyvät kirkkaan vihreinä.

Voitele taikinan reunat kananmunalla (n. 3 cm:n leveydeltä). Sekoita loput kananmunat, juustoraaste ja ranskankerma keskenään. Levitä seos piirakan päälle (jättäen ne n. 3 cm:n reunat ilman täytettä) ja asettele pinnalle parsat. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Paista piirakkaa uunissa 225°C n. 20-25 minuuttia kunnes pohja on kypsä.

Ps. Jos innostuit parsasta, tsekkaa myös parsakeiton ohje.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeile. Kysy. Kommentoi.