maanantai 6. huhtikuuta 2015

Herne-kesäkurpitsakeitto

Kevään kunniaksi olisi tarjolla tällaista pirtsakan väristä ja makuista sosekeittoa.



Herne-kesäkurpitsakeitto

(n. 4 annosta)

1 kesäkurpitsa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
400 g pakasteherneitä
1 kasvisliemikuutio
2 dl ruokakermaa
1/2 sitruuna
suolaa
mustapippuria
1 rkl öljyä

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit. Kuutioi kesäkurpitsa ja lisää kuutiot kattilaan. Paista muutaman minuutin ajan. Lisää pakasteherneet.

Lisää kattilaan sen verran vettä, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Lisää kasvisliemikuutio ja keitä kannen alla 10-15 minuuttia. Raasta sitruunan kuori ja lisää kuoriraaste sekä sitruunan mehu keittoon. Lisää ripaus suolaa ja mustapippuria ja soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää keittoon vielä ruokakerma ja sekoita hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeile. Kysy. Kommentoi.