maanantai 26. lokakuuta 2015

Mausteinen kurpitsakeitto

Lähestyvä halloween, kauppojen kurpitsoja notkuvat hyllyt sekä instagramin kuvatulva kurpitsaruoista saivat mut himoitsemaan kurpitsakeittoa. Hetken googlettelun jälkeen löysin Maku-lehden reseptipankista oikein hyvältä kuulostavan ohjeen. Tavoilleni uskollisena en pystynyt noudattamaan ohjetta ihan orjallisesti, joten jätin omput omasta versiostani pois.

Joko teillä on halloween-asut valmiina? Mun omani on vielä vähän työn alla (lue: ei vielä aavistustakaan :D)...

Hurrrjaa halloweenia kaikille!





Mausteinen kurpitsakeitto

(Neljälle)

2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
1/2 chili suikaloituna
1 rkl currytahnaa
1 myskikurpitsa (n. 1 kg)
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl kookosmaitoa
1/2 limetin mehu
1 rkl hunajaa
suolaa
öljyä paistamiseen

Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulit. Kuullota ne ison kattilan pohjalla öljyssä.

Lisää joukkoon currytahna, inkivääri ja chili. Paista sekoitellen muutaman minuutin ajan.

Kuutio kurpitsa ja lisää kuutiot, vesi ja kasvisliemikuutio kattilaan. Anna keiton porista hiljalleen noin 30 minuutin ajan.

Soseuta keitto ja sekoita joukkoon kookosmaito, limetin puristettu mehu, suola ja hunaja.
Kuumenna keitto ja tarkista vielä maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeile. Kysy. Kommentoi.