lauantai 24. lokakuuta 2015

Munakasmuffinit

Mä olen ihan kohta lähdössä ystävien kanssa Viini, ruoka ja hyvä elämä -messuille, mutta ajattelin pikaisesti jakaa reseptin tämän aamuiseen evääseen, jonka voimin ajattelin kiertää messut läpi.

Munakasmuffineihin ei tule ollenkaan jauhoja, joten ne sopivat allergisille tai muuten vaan viljoja vältteleville. Ne myös sopivat moneen makuun, sillä niiden täytteitä on hyvin helppo muunnella. Äkkiä mieleen tulee tällaisia yhdistelmiä:
- pinaatti + muskottipähkinä + ricotta (tämän ohje blogissa)
- kylmä- tai lämminsavulohi
- aurinkokuivattu tomaatti + punasipuli + feta
- kinkku tai jauheliha teille lihansyöjille

Kannattaa kokeilla myös voimakkaan makuisia juustoja ja yrttejä, sillä niillä saa näihin kivasti vaihtelua ja erilaisia makuja.




Munakasmuffinit pinaatilla

(10 kpl)

10 kananmunaa
n. 200 g ricottajuustoa
pinaattia
suolaa
mustapippuria
muskottipähkinää (kantsii lisätä hyvin varovaisesti, maku on voimakas)

Sekoita kaikki ainekset kulhossa keskenään. Voitele muffinivuoat ja annostele seos tasaisesti vuokiin. Paista 200°C noin 15 minuuttia (tai kunnes munakasmassa on hyytynyt).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeile. Kysy. Kommentoi.