sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Veriappelsiinismoothie

Meinasin ensin laittaa otsikoksi "Vauvamössö jalostui smoothieksi". Totesin kuitenkin, että se saattaisi aiheuttaa hieman hämmennystä. Mutta siis. Termi 'vauvamössö' juontaa juurensa lapsuuteeni, jolloin ollessani kipeänä äiti teki mulle vauvamössöä eli muussasi banaania, puristi sekaan mehua appelsiineista ja sekoitti. Muistan kuinka jo lapsena tunsin, että tämä ruoka tekee hyvää. Lisäksi kyseinen mössö maistui niin herkulta, että taisin pyytää sitä ihan muulloinkin kuin vain kipeänä... :)

Tässä esitelty smoothie on siis smoothiepurkkiin siirtynyt versio tuosta lapsuuden herkusta. Idean inkiväärin lisäämiseen sain Uusia Tuulia -blogista, jossa on muutenkin kaikkia ihania reseptejä. Lisäksi olen tällä kertaa korvannut appelsiinit veriappelsiineilla, jotka ovat parhaillaan sesongissa. (Ostin pari viikkoa sitten Satokausikalenterin saadakseni lisäinfoa siitä, mitkä kasvikset ovat milloinkin sesongissä -> edullisia, maukkaita ja ravinnerikkaita valintoja. Ja ei, tämä ei ole maksettu mainos! ;) Olen vain sitä mieltä, että satokausikalenteri tarjoaa hyvän tuen meille "nykyajan uusavuttomille".)







Veriappelsiinismoothie

(Yhdelle)

1 iso banaani (tai 2 pientä)
2 veriappelsiinia
pieni pala inkivääriä

Mikäli haluat smoothiesta jähmeää, pilko banaani ja laita se vähintään puoleksi tunniksi pakastimeen. Jos haluat oikaista (kuten minä tällä kertaa tein), jätä pakastin väliin ja laita banaani suoraan tekosekoittimeen. Purista veriappelsiinien mehu sekaan ja lisää inkiväärinpala. Sekoita tasaiseksi ja nauti heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeile. Kysy. Kommentoi.