sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Keväinen raparperihilloke

Toukokuun vihreät reseptit jatkuu.

Tällä kertaa palaan mun joka keväiseen herkkuuni, eli raparperiin. Raparperikokkailut sopivatkin vallan mainiosti tähän kohtaan kevättä, sillä raparperin satokausi alkaa toukokuussa ja jatkuu aina syyskuulle. Alkukesän raparperit maistuvat kuitenkin yleensä paremmilta kuin loppukesän (isot, koko kesän kasvaneet raparperit ovat helposti puisevan makuisia).

Tämän reseptin hilloke on supernopea tehdä - valmistamiseen menee aikaa kokonaisuudessaan vain kymmenisen minuuttia. Sopii siis hieman hätäisemmällekin kokille ja kiireisempään aamuun. Mä söin tällä kertaa hilloketta vaniljanmakuisen soijajogurtin kanssa. Ja siinä syödessä aloin miettiä, että hilloke voisi toimia myös paistetun halloumin kanssa... Siispä testiin!





Raparperihilloke


3 raparperinvartta
1 appelsiinin mehu
1/2 dl vettä
1 rl hunajaa *
1 pieni pala inkivääriä
1/2 kanelitanko
1/2 tähtianis

* Hilloke jää melko kirpsakaksi tällä määrällä makeutusta, joten lisää sokeria / hunajaa oman maun mukaan jos tarpeen.


Tee näin:

Pilko raparperi parin sentin palasiksi. Purista appelsiininmehu ja lisää vesi pienen kattilan pohjalle. Lisää raparperi, hunaja, inkivääri, kanelitanko ja tähtianis. Peitä kannella ja keitä matalalla lämmöllä viitisen minuuttia muutaman kerran sekoittaen. Hilloke on valmista, kun raparperi pehmenee ja alkaa hajota. Ota kattila pois liedeltä ja anna hillokkeen jäähtyä ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeile. Kysy. Kommentoi.