sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Vihersmoothie kiivistä ja avokadosta

Ihanaa, kun koko luonto on tällä hetkellä niin herkullisen vihreä! Sen kunniaksi blogissa onkin tänään vuorossa vihersmoothie.

Mä olen ollut jo pitkään allerginen kiivihedelmille, joten en ole muutamaan vuoteen syönyt niitä ollenkaan. Kiivissä on kuitenkin ravintoarvot kohdallaan, joten ajattelin antaa sille mahdollisuuden pitkästä aikaa. Laitoin tähän smoothieen kiiviä aika varovaisesti ja kappas, pystyin syömään koko ison annoksen ilman sen ihmeempiä suun kutiamisia. En luultavasti aio jatkossakaan olla kiivin suurkuluttaja, mutta tulipahan testattua, että tällainen pienimuotoinen siedätyshoito onnistuu hyvin.

Ja tähän vielä pieni tietoisku kiivistä:
"Kiivi sisältää runsaasti C-vitamiinia ja sen muutkin ravintoarvot ovat erinomaisia verrattuna muihin suosittuihin hedelmiin, kuten banaaniin, omenaan, appelsiiniin ja ananakseen. Kiivissä on paljon luteenia, joka auttaa mm. näkökyvyn ylläpidossa. Kiivin ummetusta vähentävä vaikutus tulee sen sisältämästä aktinidiinista sekä ravintokuiduista. Kiivi sopii erinomaisesti FODMAP-ruokavalioon, joten ärtyvästä suolesta kärsivät voivat nauttia tätä hedelmää. Kiivi saattaa myös vähentää verihiutaleiden kokkaroitumista sekä alentaa trigyseridiarvoja."
(lähde)

(Ps. Eräs kaveri kritisoi taannoin, kun jonkun ruokaohjeen kuvassa oli marjoja, jotka eivät itse ohjeeseen kuuluneet. Eli tunnustan, kuvissa näkyvät mansikat ovat vain rekvisiittaa! :D)







Vihersmoothie 

(1 reilu annos)

1/2 kiivi
1 banaani
1/2 avokado
1 kuutio pinaattia (pakaste)
1 dl omenamehua
pieni pätkä inkivääriä
1 rkl pellavansiemenrouhetta
hunajaa oman maun mukaan

Tee näin:

Lisää kaikki ainekset blenderiin ja surauta sekaisin. Lisää omenamehua / vettä jos koostumus tuntuu liian paksulta. Nauti heti mieluiten auringonpaisteen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeile. Kysy. Kommentoi.