sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Papupasta avokadokastikkeella

Voi ihanaa mikä kevät iski yhtäkkiä! Lämmintä ja aurinkoa ja valoa!

Mä ajattelin näin kevään kunniaksi julkaista vihreitä reseptejä koko toukokuun ajan. Siis ruokia, joissa on käytetty vihreitä ainesosia. Mätsäävät sitten kivasti heräävään luontoon :) Tässä postauksessa esiteltävän ruoan väri muistuttaa mun mielestä jotenkin kevätkoivujen lehtiä. Tiedättehän, sellainen hento vaalean vihreä, jossa on kuitenkin potkua ja lupausta tulevasta. (Ok, menikö liian syvälliseksi? ;))

Ihanan värinsä lisäksi avokado on ravintoarvoiltaan yksi maailman terveellisimmistä hedelmistä. Se sisältää paljon elimistön tarvitsemaa hyvää rasvaa, kuituja ja reilusti vitamiineja ja kivennäisaineita. Lisäksi avokado ei kypsennystä kaipaa, joten tämä ruoka on pikaruokaa parhaimmillaan.

Avokadokastikkeen kaverina tarjoilin papupastaa, joka on proteiinirikasta ja gluteenitonta. Papupasta on nopea keittää al denteksi, jolloin siihen jää kiva purutuntuma. Kannattaa testata!

(Alkuperäinen ohje ja idea Stockan sivuilta.)






Papupasta avokadokastikkeella

(Neljälle)

400 g papupastaa
3 avokadoa
1 valkosipulinkynsi
1/2 sitruunan mehu
2 rkl avokadoöljyä *
suolaa
pippuria
chilimaustetta
1 ruukku basilikaa

* myös esim. kurpitsansiemenöljy sopii aika kivasti.


Tee näin:

Keitä papupasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Koverra avokadot kulhoon. Raasta valkosipulinkynsi joukkoon. Lisää sitruunan mehu, öljy ja mausteet. Painele haarukalla avokadot tasaiseksi massaksi ja sekoita hyvin.

Valuta papupasta ja kaada se tarjoilukulhoon. Kaada avokadosose ja silputut basilikanlehdet joukkoon. Tarjoile heti - tämä ruoka on parhaimmillaan heti valmistuttuaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeile. Kysy. Kommentoi.