perjantai 21. marraskuuta 2014

Frittata eli italialainen munakas

Frittata eli italialainen munakas voidaan valmistaa ilman täytteitä tai käyttää täytteenä esim. lihaa, juustoa, vihanneksia tai pastaa. Yllättäen tämän mun versioni täytteenä käytetään kasviksia. Perinteisesti frittatan lisäkkeet paistetaan ensin paistinpannulla, jonka jälkeen koko komeus nostetaan uuniin kypsyttelemään. Mä oikaisin vähän ja tein munakkaan suoraan uunivuokaan, joten tämä versio on vielä perinteistäkin helpompi valmistaa.



Frittata


1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä
1 rs (n. 250 g) kirsikkatomaatteja
1 paprika
200 g kermaviiliä
6 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
(oreganoa tai basilikaa)
200 g juustoraastetta (emmental)

Kuori ja silppua sipulit ja kuullota niitä öljyssä pannulla.

Voitele uunivuoka. Pilko tomskut ja paprika ja levitä ne sipulien kanssa uunivuokaan. Sekoita kulhossa kermaviili, kananmunat ja mausteet. Kaada munaseos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista 175°C puolisen tuntia.


Ps. Mietin kokkaillessani, että vielä helpomman arkiruoan tästä saisi, jos korvaisi kasvikset herne-maissi-paprika -sekoituksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeile. Kysy. Kommentoi.