sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Omena-riisipuuro

Mä en ole jouluruokien suuri fani, mutta yhtä ruokaa on pakko saada jouluaattona: pitkään kypsyteltyä riisipuuroa. Mikään ei tietenkään estä nauttimasta riisipuuroa muulloinkin, ja se sopiikin mainiosti laiskaan ja rauhalliseen sunnuntaiaamuun. Tänään sattuu vielä olemaan ensimmäinen adventtisunnuntai, joten ei jouluun ole edes niin kovin pitkä aika enää...


Omena-riisipuuro


7 dl maitoa
3 dl vettä
1,5 dl puuroriisiä
3 omenaa kuutioituna
n. 0,5 dl sokeria (kirpsakat omenat tarvitsevat vähän reilummin)
kanelitanko
ripaus suolaa

Kaada vesi, maito ja puuroriisi kattilaan ja kiehauta. Muista sekoitella, ettei pala pohjaan! Lisää sekaan kuutioidut omenat ja kanelitanko ja anna hautua puolisen tuntia (välillä puuroa sekoitellen). Lisää kypsään puuroon ripaus suolaa ja sopiva määrä sokeria ja poista kanelitanko. Tarjoa lämpimänä tai anna jäähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeile. Kysy. Kommentoi.