lauantai 29. marraskuuta 2014

Itämainen linssikeitto

Olin ihan kokonaan unohtanut tän mun lemppariruoan, kunnes lumisade ja kylmyys ja tarve saada jotain tuhtia ja mausteista ruokaa toivat tän taas mieleen. Linssi on muuten oiva proteiininlähde, joten se sopii vallan mainiosti kasvissyöjän (ja miksei sekasyöjänkin) ruokavalioon.

 

Itämainen linssikeitto


1 pieni sipuli
1-2 valkosipulia
kookosöljyä
3 tomaattia
2 rkl punaista currytahnaa
2 dl punaisia linssejä
4 dl vettä
2 dl kookosmaitoa
(suolaa)
(korianteria)

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita kookosöljyssä kattilan pohjalla. Lisää kattilaan tomaatit, currytahna ja siivilässä huuhdellut linssit. Kääntele seosta muutaman kerran. Lisää joukkoon vesi ja kookosmaito.

Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä (lisää nestettä tarvittaessa). Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa sekä halutessasi korianteria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeile. Kysy. Kommentoi.