keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Marjaisat rahkapullat

Koska joskus sitä vain tarvitsee saada iltateen kanssa jotain hyvyyksiä. :)

Mä käytin näihin pulliin vain spelttijauhoja, mutta toki nämä onnistuvat tavallisillakin vehnäjauhoilla. Leivottaessa ero on se, että speltin sitko eroaa hieman vehnän sitkosta ja spelttitaikina on hyvä jättää hieman löysemmäksi kuin tavallinen vehnätaikina. Reseptin jauhomäärä onkin arvio; oikea määrä löytyy näppituntumalla.





Marjaisat rahkapullat

(n. 15 isoa)

PULLATAIKINA

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 muna
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
n. 8 dl spelttijauhoja (tai perinteisiä vehnäjauhoja)

RAHKATÄYTE

200 g mustaherukan makuista rahkaa (Arla)
1 kananmuna (käytä ensin voiteluun ja loput täytteeseen)
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria

KORISTELUUN

1 dl mustia viinimarjoja


Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina n. 15 osaan. Pyöritä taikinasta pullia (käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan). Laita pullat leivinpaperille uunipellille ja kohota hyvin.

Paina juomalasin (tai muun pienen, pyöreän astian) avulla syvennys kohonneisiin pulliin. Voitele pullien reunat kananmunalla. Valmista rahkatäyte sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin ja lusikoi täyte syvennykseen. Lisää päälle viinimarjat.

Paista pullat uunin keskiosassa 200°C noin 10 min tai kunnes kypsiä (paistoaika vaihtelee pullan koon mukaan).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeile. Kysy. Kommentoi.