sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Banaanimuffinit

Tunnustan, tässä on vähän tällaisten klassisten "uusi vuosi, uusi minä", "kesäkuntoon", "terveellinen elämä" -postausten makua. Pahoittelut etukäteen. ;)

Mutta siis ihan oikeasti. Mä en edes syö normaalisti juuri ollenkaan suklaata (muuta kuin tummaa), joten miksi mun pitää mättää sitä jouluna hirveät määrät? Ja kaikkea muutakin överimakeaa? Hyvin ihmeellinen ilmiö. Joulun sokeriövereihin suivaantuneena ajattelinkin vältellä turhaa valkoista & lisättyä sokeria tammikuun ajan, että saan taas sokerimässäilyt kuriin.

Kaivoin kuitenkin tämän reseptin esiin ihan vaan siltä varalta, että jossain vaiheessa alkaa tehdä mieli jotain herkkua... Näiden muffinien makeus tulee banaaneista ja pienestä määrästä hunajaa, joten tällaisen voin pahimpaan herkkuhimoon ihan hyvällä omatunnolla napata.

(Alkuperäinen resepti on Kayla Itsinesin.)





Banaanimuffinit

(12 kpl)

3 kypsää banaania muussattuna
0,5 dl hunajaa
2 kananmunaa
reilu 1 dl maitoa
pieni kourallinen saksanpähkinöitä murskattuna
2 dl kaurahiutaleita
4,5 dl täysjyväjauhoja (speltti/vehnä)
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
1 tl jauhettua vaniljaa

Sekoita kananmunat ja hunaja keskenään vispilän avulla. Vispaa seosta, kunnes siihen alkaa muodostua kuplia. Lisää seuraavaksi joukkoon banaanit, saksanpähkinät ja maito ja sekoita.

Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet eli kaurahiutaleet, jauhot, leivinjauhe, kaneli ja jauhettu vanilja.

Lisää banaanimassa kuivien aineiden joukkoon ja sekoita.

Laita 12 muffinivuokaa pellin päälle ja jaa taikina tasaisesti vuokiin. Paista muffineja 180°C noin 20-25 minuuttia.

Laita pannullinen hyvää teetä kiehumaan ja nauti. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeile. Kysy. Kommentoi.