sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Mustapapu-muffinit

Kyllä, luit oikein: mustapapu-muffinit.

Bongasin tämän reseptin tästä blogista jokin aika sitten ja totesin, että näitä on ihan pakko kokeilla. Hieman skeptisenä sekoittelin aineet keskenään ja paistoin muffinit. Ja sitten maistoin ja totesin, että näistähän tuli hyviä! Koemaistatin näitä vielä parilla työkaverilla ja saatuani sieltäkin hyvää palautetta uskoin, että kyllä nämä toimivat muidenkin makuun.

Lisäbonuksena hyvän maun lisäksi näissä on se, että nämä sopivat viljoja välttelevien ruokavalioon.





Mustapapu-muffinit

(12 isoa muffinia)

570 g mustapapuja (2 x GoGreen pahvitölkki)
4 kananmunaa
4 rkl öljyä
6 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
100 g kaakaonibsejä (tai tummaa suklaata rouheena)
1tl leivinjauhetta
0,5tl ruokasoodaa
1tl vaniljauutetta
2dl (raakaruoko)sokeria

Tee näin:

Huuhtele pavut siivilässä.

Omistatko monitoimikoneen?
A) Kyllä.
Muhenna pavut, öljy ja vaniljauute monitoimikoneessa. Lisää kananmunat ja sokeri ja sekoita. Lisää vielä loput ainekset sekaan ja sekoita hyvin.

 B) En. (Tässä tapauksessa käytä sauvasekoitinta taikinan käsittelyyn)
Muhenna pavut koneella hienoksi mössöksi, lisää joukkoon vaniljauute sekä öljy, sekoita. Erillisessä astiassa sekoita kaakaojauhe, leivinjauhe sekä ruokasooda. Ja vielä erillisessä kulhossa sekoita kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhoseos kananmunien sekaan ja sekoita, lisää tämän jälkeen mustapapusekoitus kananmunien joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää viimeisenä kaakaonibsit / rouhittu suklaa ja sekoita.

Kaada seos muffinivuokiin, lähes täyteen. Paista 160°C noin 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeile. Kysy. Kommentoi.