sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Tortillat ja itsetehty guacamole

Talvella tulee usein syötyä tuhtia lohturuokaa. Hetkittäin kaipaan kuitenkin jotain kevyttä ja raikasta. Siispä tein piiitkästä aikaa tortilloja.

Totesin, että tortillatäytteiden tarkkojen määrien / syöjä listaaminen on älyttömän vaikeaa. Jotkut syövät tortillansa niin, että täytteet pursuavat ulos (jep, minä) ja jotkut puolestaan tykkäävät elegantimmista versioista. Siksi tässä reseptissä onkin listattu täytteiden ainesosat ilman sen tarkempia määriä - jokainen tehköön tarpeeksi omiin tarpeisiinsa.

(Idut eivät taida perinteisesti kuulua tortilloihin, mutta mä sain joululahjaksi idätyslaatikon, joten innoissani idätän ja tungen ituja melkeinpä joka ruokaan... :D)




Tortillat ja guacamole


Tortillatäytteet
Salaattia
Kirsikkatomaatteja
Maissintähkiä
Ituja
Avocadoa

Guacamole
2 kypsää avocadoa
2 tomaattia
1/2 punainen sipuli
(1 valkosipulin kynsi) *
(1 chili ilman siemeniä) *
1/2 limen mehu
1 rkl korianteria
Suolaa
Pippuria
(* Lisää nämä jos haluat guacamoleen lisäpotkua. Valkosipulin voi jättää ihan hyvin pois ja tuoreen, pieneksi pilkotun chilin tilalla käyttää ripaus kuivattua.)

Lisäksi
Jogurttia (kasvipohjaista tai ihan tavallista)
Täysjyvävehnästä tehtyjä tortillalättyjä

Tee näin:

Valmista ensin guacamole. Puolita avocadot, poista kivet, purista hedelmäliha kulhoon ja muussaa haarukan avulla. Kuutioi tomaatti pieneksi ja lisää kulhoon. Silppua sipuli(t) ja lisää kulhoon sipulisilppu sekä loput ainekset. Sekoita hyvin. Anna maustua jääkaapissa sillä välin kun valmistat muut täytteet.

Revi salaatti, puolita kirsikkatomaatit ja pilko avocadot.

Lämmitä tortillalätty ja lisää sen päälle täytteet. Lisää vielä jogurtti ja guacamole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeile. Kysy. Kommentoi.