sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Pinkki pataleipä

No niin, pitihän munkin nyt sitten liittyä pataleipävilliintyjien joukkoon.

En kuitenkaan (tietenkään o.O) malttanut noudattaa ihan perus-pataleivän ohjetta, joten jotain spesiaalia tähänkin tuli taas keksittyä. Huomasin nimittäin ruokakaupassa käydessäni vihanneshyllyllä jännittävän näköisen pötkön, jossa luki päällä punajuuri-perunasose. Perunarieskat nyt ainakin on ihan superhyviä, joten meitsin logiikalla päättelin, että kyseinen sose sopisi todella hyvin myös pataleipään. Bonusta punajuuresta ja hauskasta pinkistä väristä!

Kotona sitten googlettelin ja totesin, että netistä löytyi melko huonosti ohjeita pataleivälle, johon tulee muusia. Eipä hätää, tämä superleipuri yhdisteli eri resepteistä soveltuvan kuuloisen version.

Ja arvatkaa mitä. Mä onnistuin tekeen leipää! Joka on kuohkeaa! Ja vielä ilman valmista ohjetta! Rasti seinään. :D






Pinkki pataleipä


8 dl hiivaleipäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl voita
250 g punajuuri-perunasosetta (Pirkka ja Suvituore -merkeillä ainakin on) *
vajaa 3 dl vettä

* Yhdessä pötkössä on 500 g sosetta, joten käytä loput vaikka keittoon.

Tee näin:

Sekoita jauhot, suola ja hiiva uunipadassa. Lisää voi ja nypi se jauhoihin. Lisää punajuuri-perunasose ja sekoita. Kaada lämmin (+40°C) vesi kulhoon ja sekoita kunnolla, kunnes taikina irtoaa padan reunoilta.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi (noin puolisen tuntia).

Paista 225°C, kansi päällä, noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä hetki liinan alla ennen nautiskelemista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeile. Kysy. Kommentoi.