tiistai 7. lokakuuta 2014

Vuohenjuusto-punajuuripiiraat

Nyt löytyi niin herkku resepti, että voi nam. Punajuuri on vielä mehukkaimmillaan ja makeimmillaan, joten nyt on hyvä ajankohta tehdä näitä piiraita. (Repäisin muuten alkuperäisen reseptin, jota vähän muokkasin, jostain lehdestä talteen, mutta en tietenkään enää muista, että mistä... Joten pahoittelut alkuperäisen ohjeen keksijälle.)


Vuohenjuusto-punajuuripiiraat


Pohja:
1 pkt (500 g) voitaikinalevyjä
1 kananmuna voiteluun

Täyte:
4 pientä, keitettyä punajuurta
2 valkosipulinkynttä
2 tl rosmariinia
sopiva ripaus suolaa
öljyä paistamiseen
1 pkt (200 g) vuohenjuustoa
juoksevaa hunajaa

Sulata taikinalevyt leivinpaperin päällä uunipellillä. Leikkaa levyt puoliksi ja paina niihin veitsellä ura n. 2 sentin päähän reunasta. Voitele reunat kananmunalla ja pistele taikinalevyjen keskustaan muutamia reikiä haarukalla.

Esikypsennä pohjat uunissa 225°C viitisen minuuttia (vanhemmilla uuneilla saattaa vaatia lähemmäs kymmenen minuuttia, joten tarkkaile tilannetta). Raasta/kuutioi keitetyt ja kuoritut punajuuret ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista pannulla öljyssä muutama minuutti ja mausta rosmariinilla ja suolalla.

Levitä punajuuriseos pohjien päälle (keskiosaan), nosta jokaisen piiraan päälle viipale vuohenjuustoa ja valuta hunajaa. Paista piiraita vielä 225°C noin kymmenen minuutin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeile. Kysy. Kommentoi.