lauantai 25. lokakuuta 2014

Välimerellinen piiras

Selailin tuossa muutama päivä sitten uusinta Viini -lehteä ja bongasin välimerellisen piiraan ohjeen. Jo pelkkä ainesluettelo sai veden kielelle, joten pitihän se resepti laittaa testattavien joukkoon. Tänään oli mukavasti aikaa kokkailla, joten tässäpä tämä testattu (ja pikkuisen muokattu) resepti.


Välimerellinen piiras


Pohja:
Katso helpon spelttijauhopohjan ohje täältä tai käytä kaupan valmista piirakkapohjaa (n. 400 g)

Täyte:
1 iso munakoiso
suolaa
oliiviöljyä
180 g vuohenjuustoa
3 rkl pestoa
2 rkl turkkilaista jogurttia
100 g aurinkokuivattuja tomaatteja

Viipaloi munakoiso, ripottele viipaleille hieman suolaa ja anna viipaleiden "itkeä" 15 minuuttia. Kuivaa talouspaperilla. Pirskottele munakoisoille hieman oliiviöljyä ja grillaa niitä uunivastuksen alla tai parilalla, kunnes ne saavat väriä.

Valmista pohja tai sulata valmisversio. Voitele piirakkavuoka tarvittaessa ja painele taikina siihen. Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja paista 10 minuuttia 225°C uunin alaosassa.

Valmista seuraavaksi täyte. Tarvittaessa poista vuohenjuuston "kuori" ja pilko juusto kulhoon. Lisää sekaan pesto ja jogurtti ja sekoita hyvin (haarukka on kätevä väline tähän). Levitä täyte esikypsennetylle piirakkapohjalle.

Asettele munakoisoviipaleet ja aurinkokuivatut tomaatit limittäin juusto-pestosekoituksen päälle. Pirskottele päälle hieman oliiviöljyä. Paista piirasta 225°C uuni alaosassa vielä noin 20-25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeile. Kysy. Kommentoi.