lauantai 13. joulukuuta 2014

Avokadossa kypsytetyt kananmunat

Rauhallinen viikonloppuaamu. Hidas heräily, haahuilu puoliunisena pitkin kämppää ja herkullinen aamupala. Ihan parasta! 

Avokadossa kypsytetyt kananmunat sisältävät runsaasti proteiinia ja omega-3-rasvahappoja. Lisäksi nämä herkut ovat hyvin helppoja valmistaa (kannattaa laittaa ensimmäiseksi uuni päälle näitä varten ja sen jälkeen valmistaa muut aamupalatarpeet).



Avokadossa kypsytetyt kananmunat


1 kypsä avokado
2 kananmunaa
mustapippuria
suolaa
ruohosipulia pilkottuna

Puolita avokado pitkittäin ja poista kivi. Jotta kanamuna mahtuu kokonaan avokadopuolikkaan sisään, kaiverra noin ruokalusikallinen sisusta molemmista puolikkaista. Ylimääräisen avokadomassan voi käyttää vaikkapa avokadodippiin, guacamoleen tai syödä ihan sellaisenaan.

Aseta avokadot leivinpaperilla peitetylle uunipellille (tasapainota pellin reunaa vasten jos puolikkaat näyttävät lähtevän kallistumaan). Riko yksi kananmuna kumpaankin avokadon puolikkaaseen ja rouhi päälle merisuolaa ja mustapippuria. Paista 225°C noin 10-15 minuuttia tai kunnes valkuaiset ovat hyytyneet (keltuaisten tulisi jäädä valuviksi).

Ripsottele valmiiden herkkujen päälle vielä ruohosipulia. Nauti sellaisenaan tai kaavi avokadot ja kananmunat tuoreiden sämpylän puolikkaiden päälle (yhdestä avokadopuolikkaasta riittää syötävää kahden leipäviipaleen päälle).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeile. Kysy. Kommentoi.