lauantai 6. joulukuuta 2014

Mustikkainen raakasuklaa

Mä olen maistanut raakasuklaata ekan kerran joskus kolmisen vuotta sitten. Ja se oli ihan tajuttoman pahaa. Siitä jäi tietysti sellainen fiilis, että eipä tarvitse maistaa toiste. Vuosi sitten annoin kuitenkin raakasuklaalle uuden mahdollisuuden ystäväni luona ja voi nam. Sehän olikin hyvää!

Myönteisen kokemuksen jälkeen olen itsekin uskaltautunut testaamaan erilaisten raakasuklaaversioiden tekemistä. Parhaimmat vinkit, mitä olen itse matkan varrella oppinut, ovat:
  • Maistele suklaaseosta sitä tehdessäsi! Jos seos ei miellytä sulana versiona, niin et todennäköisesti tykkää siitä valmiinakaan.
  • Muista suola! (Maku muuttuu ihan uskomattoman paljon ripauksella suolaa.)



Mustikkainen raakasuklaa


1,5 dl kaakaovoita raastettuna
0,5 dl kookosöljyä
1 dl raakakaakaojauhetta
2 rkl hunajaa
stevia-makeutusnestettä
suolaa

0,5 dl cashewpähkinöitä
0,5 dl (pakaste)mustikoita


Mittaa kaakaovoi ja kookosöljy kulhoon ja sulata ne vesihauteessa. Kun rasvat ovat sulaneet, ota kulho pois vesihauteesta ja lisää raakakaakaojauhe, hunaja, makeutusneste ja suola. En ole laittanut tähän tarkkoja määriä makeutusnesteelle ja suolalle, sillä tarkoituksena on maistella ja tehdä omaan suuhun sopiva seos.

Kun suklaaseos maistuu hyvältä, lisää cashewpähkinät ja sekoita. Lisää viimeiseksi mustikat, vielä nopea sekoitus ja kumoa massa lautaselle tai vaikkapa neliskulmaiseen astiaan jäähtymään. Jos käytät pakastemustikoita, niin ota huomioon, että seos jäähtyy todella nopeasti niiden lisäämisen jälkeen. Eli nopeat liikkeet ovat näyttäviä mikäli haluat saada massasta tasaisen. (Makuhan on ihan yhtä hyvä vähän möykkyisemmässäkin versiossa.)

Anna suklaan kovettua jääkaapissa ja nautiskele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeile. Kysy. Kommentoi.