sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Marenki-piparihyrrät

Tämä resepti on Maku-lehden joulunumerosta. Olin tosin laiska, enkä jaksanut tehdä piparitaikinaa itse vaan käytin valmista. Mutta tulipa näistä hyviä näinkin.


 

Marenki-piparihyrrät

(n. 25 kpl)


PIPARI
n. 500 g valmista piparitaikinaa (tai näppärämpi pyöräyttää taikinan itse)

MARENKI
2 kananmunan valkuaista
1 dl sokeria

Ota piparitaikina sulamaan hyvissä ajoin (vähintään puolisen tuntia ennen leipomista). Kauli piparitaikina hyvin jauhotetulla alustalla levyksi (n. 40x30 cm).  (Päivän kotileipurivinkki: Viinipullo toimii oivallisesti kaulimena mikäli et omista kaulinta.)

Valmista seuraavaksi marenki. Valkuaisten tulisi olla huoneenlämpöisiä, jotta ne vaahtoavat kunnolla. Vatkaa valkuaiset ja sokeri puhtaassa kulhossa kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä valmis valkuaisvaahto piparitaikinalevyn päälle tasaisesti. Kääri levy rullaksi pitkältä sivulta alkaen. Vieritä taikinarulla leikkuulaudalle. Nosta rulla leikkuulaudan päällä jääkaappiin ja anna jähmettyä vähintään puoli tuntia.

Leikkaa rulla viipaleiksi (tämä vaihe oli hyvin sotkuinen ainakin omalta osaltani, kun marenkivaahto yritti levitä kaikkialle. Tosin en olekaan mikään pikkutarkka näpertäjä...). Asettele palat leivinpaperilla peitetylle pellille (kannattaa jättää runsaasti leviämisvaraa). Paista hyrriä 175°C noin 18 minuuttia. Jäähdytä tasaisella alustalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeile. Kysy. Kommentoi.