keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Lohi-wasabitahna

En ole aiemmin ollut kylmäsavulohen suuri ystävä (olin vuosikaudet syömättä kalaa, joten raa'an oloisen kalan syöminen vaatii vähän keskittymistä), mutta olen vähitellen opetellut syömään sitä.

Tämän reseptin bongasin Maku-lehden joulunumerosta. Lehdessä tätä tahnaa kuvataan vastustamattomaksi ja täytyy sanoa, että kyllähän se sitä on. Voisin hyvin kuvitella tämän tahnan jouluisen kalapöydän uudeksi tulokkaaksi.




Lohi-wasabitahna

150 g kylmäsavulohta
2 rkl ruohosipulia silputtuna
2 tl sitruunan mehua
1-2 tl wasabia
1/4 tl mustapippuria rouhittuna
1 1/2 rkl majoneesia

Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi ja yhdistä kaikki ainekset kulhossa. Lusikoi lohitahnaa ruisnapeille, saaristolaisleivälle tms. Tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeile. Kysy. Kommentoi.